Menig Plexiglas veilig tegen Corona, maar niet bij brand.

Kantoren, winkels, horeca, balies en scholen zijn allemaal bezig hun voorzorgsmaatregelen te nemen tegen Corona. Verschillende oplossingen worden gevonden en Nederland was nog nooit zo ondernemend en creatief. Echter, worden in deze tijd ook veel keuzes te snel gemaakt en wordt te vaak voor de snelle en vaak goedkope oplossing gekozen. Zo ook in de keuze van Plexiglas voor bureaus, kassa's en balies. Plexiglas wordt in de volksmond gebruikt als een algemene materiaal soort, echter is Plexiglas een merk, vergelijkbaar met Luxaflex waarbij bijna iedereen spreekt van Luxaflex in plaats van jaloezieën.

Plexiglas heet in feite polymethylmethacrylaat, afgekort tot PMMA. Plexiglas is gemaakt van Acrylaat. Acrylaat heeft natuurlijk vele voordelen, maar ook belangrijke aandachtspunten, het belangrijkste daarvan is dat het niet brandwerend is. Hier zijn ondernemers die nu snel een oplossing willen vinden om hun voorzorgsmaatregelen te nemen zich echter vaak niet van bewust. Zo zien we in de friettent vlakbij het frituurvet Acrylaat platen hangen en hangen hele supermarkten vol met Acrylaat platen. Zo beschermen we ons tegen Corona, maar vergeten we overige maatregelen in acht te houden.  

Ook wij maken gebruik van de term Plexiglas voor onze Flexiglas oplossing, omdat wij denken dat dit voor herkenbaarheid zorgt voor de Nederlander. Echter is 
Flexiglas gemaakt van 'PETG glashelder', dit is brandvertragend en daarmee verantwoord, slagvaster dan acrylaat Plexiglas en beter te bedrukken voor bijvoorbeeld logo's. 

Wij willen onze klanten een verantwoorde oplossing bieden tegen zowel Corona als bij brand. Wil jij dit ook voor jouw bezoekers, personeel of leerlingen? Bestel jouw Plexiglas..uh.. Flexiglas via kantoorplexiglas.nl.